Anna kestoille mahdollisuus - lue meidän tarina!

Kestovaippailu; ”NEVER EVER ainakaan me sellaista aleta kokeilemaan”. Se oli minun ensimmäinen ajatus ja jäikin melkein ainoaksi ajatukseksi kestoilusta. Onneksi vain ”melkein”.

Meillä on kaksoset, joiden kanssa kestoilu alkoi (valitettavasti) vasta 9 kuukauden iässä. Kaikki alkoi pienestä kokeilusta, kun yhdellä kirpparihyllyllä oli kaksi nättiä pinoa kestovaippoja. En niitä heti ottanut, vaan menin kotiin miettimään asiaa. Aloin laskeskelemaan, että jos kerran päivässä käytetään 2 kestovaippaa niin kuukaudessa se tekee 60 vaippaa. BLING!! Tuli kiire takaisin kirpparille hakemaan ne vaipat!!! Mies ilmoitti heti alkuun, että ei tule osallistumaan niihin talkoisiin. Ajattelin vain sitä yhden vaippapaketin (ja siitä syntyvien roskien) määrää kuukaudessa ja ajattelin, että yritän edes minä säästää niin kukkaroa kuin luontoa (ja roskakuskin taakkaa).

Kotona pyörittelin vaippoja ja tutustuin niiden ihmeelliseen maailmaan. Se oli täyttä hepreaa ja vaikutti kovin utopistiselta. Kun vaipat oli pesty ja kuivanneet niin alkoi se jännittävin osuus, nimittäin kokeilu. Ja siitä se lähti. Meillä kävi tuuri kun kerralla löytyi meille sopiva vaippamerkki. Ja niitä vaippojakin oli 14, joten se ajatus kahdesta vaipasta päivässä muuttui kertaheitolla toisin päin; siitä päivästä lähtien meillä on osakestoiltu niin, että kertakäyttövaippoja käytettiin vain öisin. Yökestoilua kokeilimme Mommy Mousen yövaipoilla muutaman kuukauden päästä ja sekin oli niin naurettavan helppoa, että kuvioihin tuli mukaan yökestoilu myös. Kestovaippojen käyttö toimivilla vaipoilla on helppoa ja arjen helpottamiseksi on paljon tehtävissä. Niistä tulen kertomaan tulevaisuudessa.

Kestovaippailu sisältää paljon myyttejä, jotka eivät pidä paikkansa. Koneessa pyörivät kakkakikkareet, paha haju yms. ongelmat. Vaan eihän sellaisia ongelmia tullutkaan. Sen sijaan meillä loppui se jatkuva täysnäisien, haisevien roskapussien vieminen, vaippojen kantaminen kaupasta, tarjousvaippojen kyttäily ja roskiksen tyhjennyksessäkin saatiin tiputtaa kerta pois. Mitä enemmän vaippoja on käyttänyt, sitä enemmän niistä oppii ja huomaa ettei se alun heprea nyt niin hepreaa ollutkaan.

Ja niin kivaahan tämä tosiaan on, että lähdin tutkimustetkelle somen ihmeelliseen maailmaan ja innostuin kestovaipoista niin paljon, että Snowcotton sai alkunsa ja toivottavasti yhä useampi innostuu kestovaippailemaan.

Tässä meidän tarina lyhykäisyydessään. Ja lisää on tulossa. Tule sinäkin mukaan jakamaan tarinasi Facebookin ryhmässä Kestovaipat.

Marianne

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot