Vaippahuollon ABC

Vaippahuollolla on olennainen merkitys vaippojen kestävyyteen ja kunnon säilymiseen. Kestovaippailua helpottaa omien rutiinien löytäminen. Vaippoja ei tarvitse pestä joka päivä eikä edes joka toinen päivä. Joka kolmas päivä on riittävä pesuväli. Tässä on ohjeita taskuvaippojen huoltoon. Pesuaineeksi suosittelemme kotimaista Allegro Plus -pesuainetta.

Kestovaippojen vaihtoväli on sama kuin kertakäyttövaipoilla. Se vaatii vain oikeat imuyhdistelmät. Meillä täydellinen yhdistelmä on bambuinen mikrokuituimu ja sen kanssa bambuhamppufleecestä taittoimu kolmessa kerroksessa, joskus neljässä. Vaipanvaihtopisteen vieressä on hyvä olla pyykkikori PUL-pussilla, johon likavaipat ja imut heitetään. Samaan pussiin meillä heitetään myös pikkupyyhkeet, joilla kuivataan peppu pesun jälkeen. Kakkavaipoista kannattaa suuremmat kasat heittää vessanpönttöön ja bidehanalla huuhdella vaippa. Meillä vaippa huuhdellaan altaassa, koska tällaista käsisuihkua ei ole. Jos on oikein likainen vaippa niin sappisaippuaa hankaan vaippaan ja laitan PUL-pussiin odottamaan pesua. Maitokakkavaiheessa kuivaliinat helpottavat huuhtelua, mutta kiinteä kakan kanssa kuivaliina ei ole niin olennainen asia.

Pesupäivänä PUL-pussi kipataan pyykkikoneeseen ja PUL-pussi perään.

Vaippojen pesuaineena tulee käyttää ainetta, jossa on alle 5% saippuaa, jotta imukangas ei tukkeudu. Kosteussulku taas kärsii valkaisuaineesta ja zeoliitti taas rikkoo pyykkikoneen. Huuhteluainetta ei tule käyttää. Eli ei valkaisuainetta, zeoliittia ja huuhteluainetta. Sekä lisäksi alle 5% saippuaa. Täydellinen pesuaine on suomalainen Allegro Plus, jota voi tilata Allegron verkkokaupasta. 8 kg:n pyykkipulveripaketin saa tilattua verkosta toimituskuluitta ja pesuaine riittää kauan.

Lisää tietoa Allegrosta ja tilausohjeet löydät täältä: https://www.allegrosuomi.fi

Pesuohjelmana kannattaa käyttää mahdollisimman pitkää 60 asteen ohjelmaa lisähuuhtelulla. Huuhteluaineena voi käyttää etikkaa.

PUL-kangasta sisältäviä vaippoja ei voi kuivata kuivausrummusta, sillä kangas kärsii siitä. Imut voi laittaa kuivausrumpuun, mutta ne kuivuvat hyvin myös narulla.

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot